GAL Omega-3 Halolaj
A jó minőségű omega 3 fogyasztása nagyon fontos, kiváltképp ha nem fogyasztunk napi rendszerességgel sósvízi halakat és herkenytyűket. Az omega-3 egyik fő előnye, hogy gyulladáscsökkentő hatása van. A civilizációs betegségek többsége pedig a legtöbbször a magas gyulladás szint miatt alakul ki. A GAL Omega-3 halolaj nem átalakított, természetes formában tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű Ω3 zsírsavakat és 4 féle tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen. Enyhe hal íze van csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj. Szállítási információk |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szerezhető hűségpontok: | 0 |
|
Leírás és Paraméterek
Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt.
A GAL Omega-3 halolaj fő előnyei:
- A leghatásosabb omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún. triglicerid formában tartalmazza és nem etil-észterek formában
- Ezen hatóanyagok nagy mennyiségét képesek vagyunk a szervezetünkbe juttatni a lehető legkevesebb szennyező-anyag kíséretében.
- Nagyon stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a szervezetben, mind a tárolás során.
A termék tisztított halolajból készült, amelyet nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltak. A lágyzselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért a GAL omega-3 halolaj kanalas verzió. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes citromolajjal gondoskodtunk.
Az Omega-3 jótékony hatásai:
- EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormon-szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztása nyomán az egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakul ki, ahogy magát az öregedést is fokozza az emelkedett gyulladásszint. Az ember 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van genetikailag “tervezve”. Az arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA és DHA tartalmú, tiszta étrend-kiegészítőket, és hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket.
- Csökkenti az agressziót, ingerlékenységet és rossz hangulatot.
- Segíti a tanulási folyamatokat, és fejleszti az intelligenciát, növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.
- Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és a koleszterinszintet.
- Jó hatással van a szem hajszálereire.
- A haj és a bőr egészségét, fényét segít megtartani.
- A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.
Adagolás: Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik. Gyermekeknek testsúlyarányosan.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Összetevők