Bikouen japán porított sencha zöld tea (10 tasak)
A Bikouen japán porított sencha zöld tea egy nagyon finomra őrölt tea, nemcsak a tea rajongók, hanem az egészséges életmód híveinek is tökéletes választás. Csak forró víz szükséges és könnyen oldódik, tökéletes forró ital az irodában, utazás közben vagy szállodákban. A sencha tea vagyis más néven a párolt tea, a legnépszerűbb zöld tea fajta Japánban. A feldolgozott zöld tea 80%-ából sencha tea készül. A sencha teát a legfinomabb és frissebb tealevelekből állítják elő. Az áztatás során a főzet aranylóan zöldes színű lesz, frissítő aromával, melyben megtalálhatóak a fanyar és az édesebb ízek is. Antioxidánsokban gazdag, támogatja az immunrendszert és a keringést, segíti a súlycsökkenést és növeli az energiaszintet. Emellett enyhíti a stresszt, javítja a mentális éberséget és hidratálja a testet. Kiszerelés: 10 tasak x 0,6g Szállítási információk |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2025. április 04. |
Átlagos értékelés: |
![]() |
Szerezhető hűségpontok: | 46 |
|
Leírás és Paraméterek
A Bikouen Japán Porított Sencha Zöld Tea Jellemzői
Frissen őrölt, porított japán zöld tea az egyszerűséget kedvelőknek. Ha a munkahelyeden, vagy utazáskor szeretnél egy frissítő gyors és egészséges teát akkor ez a tea a kedvenced lesz. Nem kell hozzá más, csak egy csésze és forró víz. Elkészítheted ízlés szerint forróbb, vagy kevésbé forró vízzel is, instant módon oldódik. Íze friss, füves enyhén édeskés jegyekkel.
A Bikouen Japán Sencha Zöld Tea Jellemzői
A Bikouen Japán Sencha Zöld Tea a legfinomabb és legfrissebb tealevelekből készül, amelyeket kézzel válogatnak és gondosan szárítanak.
A senchát a Camellia Sinensis leveléből készítik, amely napfényben nő a legjobban. A sencha tökéletes egyensúlyt teremt az umami ( ún. ötödik íz) és a frissítő íz között, ezért Japán kedvenc teájaként tartják számon és páratlan népszerűségnek örvend. Általában kora tavasszal szüretelik, hogy a levelek frissességét és gazdag ízét megőrizzék.
A japán zöld tea termesztése során az árnyékolás és a fénykezelés különleges szerepet játszik. A tealevelek árnyék alatt nőnek, hogy lassabb növekedést és intenzívebb ízű leveleket eredményezzenek. A leveleket a szüretelés után azonnal gőzölik és szárítják, hogy megőrizzék a friss, zamatos ízüket és zöld színüket. Ez a folyamat a japán zöld tea egyik jellegzetessége, amely egyben elősegíti az egészséges antioxidánsok megőrzését is.
A japán tea kultúra hosszú múltra tekint vissza, a 9. század óta szerves része a japán életnek. A teakészítés művészete és a teaivás különleges helyet foglal el a japán kultúrában, hiszen a tea elkészítése és fogyasztása nem csupán egy egyszerű tevékenység, hanem egyfajta meditatív rituálé is, ami ma is fontos szerepet tölt be a japán társadalomban.
A japán sencha tea jótékony hatásai
- A sencha zöldtea számos egészségügyi előnnyel bír.
- A sencha vitaminjai, aminosavai, tanninjai miatt az egyik legegészségesebb frissítő ital.
- Gazdag antioxidánsokban, amelyek segíthetnek a testnek a szabadgyökök elleni küzdelemben, ezzel csökkentve a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
- A benne található katekinek ( növényi tápanyag, erős antioxidáns) támogatják az immunrendszert és a súlycsökkentést.
- A benne található koffein serkenti az anyagcserét, a szellemi teljesítőképességet és a koncentrációkésséget. Megelőzi a fáradtság érzetet.
- A teában található L-Theanin enyhítheti a stresszt és javíthatja a mentális éberséget.
- A zöld tea az egyik legjobb zsírégető tea. A zöld tea hozzájárul az emésztőrendszerbe került zsírok lebontásához, serkenti az anyagcserét.
- Tisztító hatással bír, segítheti csökkenteni a gyulladásokat.
- A sencha zöld tea A-, B-, és C-vitamint is tartalmaz.
A Bikouenről
Az 1872 óta a legmagasabb minőségű Uji matchára és japán zöld teára specializálódott Bikouen teaház a matcha szállítója a Honganji templomokba, és Ő a Yabunouchi School nagy teamestere, amely a chanoyu négy fő iskolája közül az egyik Kiotóban. A Bikouen Tea Shop által forgalmazott zöld tea kiváló minőségű Uji teát biztosít vásárlóinknak, kifejezetten az Uji teakertben termesztett, első osztályú tealeveleket használnak fel.
A Japán és Kínai Zöld Tea Különbségei
Bár mind a japán, mind a kínai zöld tea népszerű és egészséges ital, a két tea között számos eltérés van.
Míg a japán zöld teákat árnyék alatt termesztik és gőzölik, addig a kínai zöld teákat többnyire napfényben nevelik, és hőkezeléssel (például wokban pirítással) szárítják.
Ez a feldolgozási különbség határozza meg a japán és a kínai zöld tea ízét, illatát és színét is.
A párolás miatt a japán zöld tea íze friss, édes és kissé füves, míg a kínai zöld tea íze általában erősebb, édeskés és gyakran kissé kesernyés. A japán zöld teák élénkebb zöld színűek, míg a kínai zöld teák inkább sárgászöld árnyalatot mutatnak. Az illatok terén a japán zöld teák virágosabbak, zamatosabbak és frissebbek, míg a kínai zöld teák sokszor füstösebbek és földesebbek, lágyabb, füvesebb íz jellemző.
Felhasználás
Nem szükséges hozzá más, csak forró víz. Könnyen oldódik. Ez a japán instant zöld tea megkönnyíti a napjaidat az irodába, utazás közben vagy egy szállodában is.
1 adaghoz adjunk 120 ml 90 C fokos vizet, keverjük el és már fogyaszthatjuk is. Ízlés szerint fogyaszhatod 70-80 fokos vízzel is.
Azon kívül, hogy forró vízzel leöntjük és megisszuk, olyan ételekhez is adhatjuk, mint a tempura só (1:1 arányban keverjük össze ezt a terméket sóval), salátákhoz, fagylaltokhoz és pékárukhoz kiváló, ezáltal más ízt kölcsönöz majd neki.
Kiszerelés
10 tasak (0.6g × 10)
Tárolás
Felhasználhatósági idő 12 hónap. Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Vélemények







Jó ötlet volt nagyon kellemes íze van ,nem erős zöld tea ízű .Nekem kiváltotta a reggeli kávét.
Kísérlet jelleggel amikor nem volt időm reggel kávézni vittem magammal és egy forró vízzel megittam.
Zseniális a kiszerelés és a mennyiség is.